Alliander

Project: Transformatie Liander
Plaats: Duiven
Architect: Architectenbureau Rau
Aannemer: Boele & van Eesteren
Opdrachtgever: Alliander
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2015

Het nieuwe complex van Liander heeft een uitbreiding gekregen in de vorm van een ‘klimaatkas’. Deze uitbreiding verbindt de vijf bestaande panden en overkapt ze met een zwevend dak. De ruimte onder het dak is door De Groot & Visser afgesloten met glazen vliesgevels. Deze zijn op een geavanceerde manier verbonden zodat zij de bewegingen van het dak kunnen opvangen.

Het zwevende dak heeft een grote overstek die de gevel grotendeels beschermt tegen de zon. De overige delen zijn door ons voorzien van elektrisch bedienbare screens. Door de zonnewarmte buiten te houden wordt het energieverbruik gereduceerd en neemt het comfort van de werkomgeving toe.

Gerelateerde projecten

Royal FloraHolland

Plaats: Aalsmeer

Meerzicht

Plaats: Eindhoven

CKE Hoog Stratum

Plaats: Eindhoven

Amvest

Plaats: Cruquius

MBO Westland

Plaats: Naaldwijk

Royal Cosun

Plaats: Dinteloord (Stampersgat)

Hoofdkantoor Dekker Hout

Plaats: Den Haag

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag

Prinses Maxima Centrum

Plaats: Utrecht