CKE Hoog Stratum

Project: CKE Hoog Stratum
Plaats: Eindhoven
Architect: SATIJNplus Architecten
Aannemer: Huybregts Relou
Opdrachtgever: CRA Vastgoed
Product:  Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

Aan de Stratumsedijk in Eindhoven is het voormalig sportfondsenbad uit 1935 herontwikkeld tot 36 appartementen. De jaren ’30 architectuur is verwerkt in het nieuwbouwproject en geeft het monumentale gebouw haar oorspronkelijke karakter terug.
De bestaande gevels uit de jaren ’30 zijn herbouwd met dezelfde gevelindeling. De appartementen zijn door De Groot & Visser voorzien van kozijnen en schuifpuien. Om het invallende zonlicht buiten te houden, zijn er door Gevex tevens ritsscreens 100 in RAL 7023 met een effen brons sergédoek geplaatst.
Om de schuifdeur op het balkon te kunnen gebruiken zonder eerst de zonwering omhoog te sturen is er een hulpconstructie van aluminium T-profielen in kleur aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd.

Gerelateerde projecten

Royal FloraHolland

Plaats: Aalsmeer

Meerzicht

Plaats: Eindhoven

CKE Hoog Stratum

Plaats: Eindhoven

Amvest

Plaats: Cruquius

Amsterdam The Style Outlets

Plaats: Halfweg

MBO Westland

Plaats: Naaldwijk

Royal Cosun

Plaats: Dinteloord (Stampersgat)

Maris College Houtrust

Plaats: Den Haag

Prinses Maxima Centrum

Plaats: Utrecht