Herbestemming kaasmakerij Oud-Alblas

Meerzicht

Project: Meerzicht – Woontoren Meerrijk
Plaats: Eindhoven
Architect: De Zwarte Hond
Aannemer: Huybregts Relou Bouw
Opdrachtgever: MRP Development en Ten Brinke CoHof
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In Eindhoven is Meerzicht gerealiseerd; de hoogste woontoren in het hart van de Eindhovense wijk Meerrijk. De woontoren is 72 meter hoog en heeft 88 appartementen verdeeld over 24 bouwlagen.
De Schüco ramen die De Groot & Visser in opdracht van Huybregts Relou plaatsten bieden een wijds uitzicht over het water en het park Meerland.
Om het invallende zonlicht buiten te houden hebben we ritsscreens geplaatst. Ter plaatse van de balkons en terrassen is bij de buitenschuivende deur een hulpconstructie van aluminium T-profielen aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd. Hierdoor kan de schuifdeur worden gebruikt zonder eerst de zonwering omhoog te sturen.

CKE Hoog Stratum

Project: CKE Hoog Stratum
Plaats: Eindhoven
Architect: SATIJNplus Architecten
Aannemer: Huybregts Relou
Opdrachtgever: CRA Vastgoed
Product:  Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

Aan de Stratumsedijk in Eindhoven is het voormalig sportfondsenbad uit 1935 herontwikkeld tot 36 appartementen. De jaren ’30 architectuur is verwerkt in het nieuwbouwproject en geeft het monumentale gebouw haar oorspronkelijke karakter terug.
De bestaande gevels uit de jaren ’30 zijn herbouwd met dezelfde gevelindeling. De appartementen zijn door De Groot & Visser voorzien van kozijnen en schuifpuien. Om het invallende zonlicht buiten te houden, zijn er door Gevex tevens ritsscreens 100 in RAL 7023 met een effen brons sergédoek geplaatst.
Om de schuifdeur op het balkon te kunnen gebruiken zonder eerst de zonwering omhoog te sturen is er een hulpconstructie van aluminium T-profielen in kleur aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd.

Colijnlaan

Project: Colijnlaan
Plaats: Rijswijk
Opdrachtgever: EC Europe Imm. Nr3 GmbH
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2013

Aan de Colijnlaan in Rijswijk hebben we een kantoorpand voorzien van 118 elektrisch bedienbare screens.

Koninginnehof

Project: Koninginnehof
Plaats: Helmond
Architect: Van de Acker / A.I.B.H.
Aannemer: BAM Woningbouw
Opdrachtgever: WBV Volksbelang
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Aan de Noord-Koninginnewal in Helmond zijn 18 moderne appartementen gerealiseerd welke door ons zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonwering. Doordat deze automatisch aangestuurd worden, hebben de bewoners er qua zonlichtreguliering geen omkijken naar. Wél zo fijn!

Koningsvrouwen van Landlust

Project: Renovatie Koningsvrouwen van Landlust |
Plaats: Amsterdam
Architect: Archivolt Architecten B.V.
Aannemer: Van der Leij Bouwbedrijf B.V.
Opdrachtgever: Eigen Haard
Product: Balkonette, solar
Jaar van realisatie: 2011

De kozijnen van Koningsvrouwen van Landlust zijn vervangen door het in eigen beheer ontwikkelde “koningsvrouwenprofiel”; een profiel met het uiterlijk van de oorspronkelijke stalen kozijnen maar met de vele voordelen van aluminium. Speciaal voor dit project is de Balkonette in eigen beheer ontwikkeld; een zonnerooster wat netjes tegen het ‘plafond’ van het balkon is weggewerkt en vanuit de woning elektrisch kan worden bediend. Het dak van de Koningsvrouwen van Landlust is bedekt met kristallijne zonnepanelen. De speciale verankering aan de op het dak opgelegde roosters zorgen voor een lichte en demontabele constructie.

Simonshaven

Project: Simonshaven
Plaats: Bernisse
Architect: HDK Architecten bna bni
Aannemer: Van Waning B.V.
Product: Solar
Jaar van realisatie: 2011

In de wijk Simonshaven in Bernisse zijn 30 woningen woningen gebouwd welke door De Groot & Visser zijn voorzien van (serre)puien en vliesgevels. Om in de eigen energie te kunnen voldoen is de isolerende beglazing voorzien van polykristallijne Photo-Voltaikcellen en zijn er Photo-Voltaik panelen geplaatst.