Herbestemming kaasmakerij Oud-Alblas

Royal FloraHolland

Project: Royal FloraHolland
Plaats: Aalsmeer
Architect: Paul de Ruiter Architects
Aannemer: BAM Bouw en Techniek B.V.
Opdrachtgever: Royal FloraHolland
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In de gevel van de nieuwe kantoorring die De Groot & Visser in opdracht van BAM Bouw en Techniek bij Flora Holland plaatste hebben we 140 stuks geïntegreerde ritsscreens geplaatst waardoor het invallende zonlicht buiten gehouden wordt.

Meerzicht

Project: Meerzicht – Woontoren Meerrijk
Plaats: Eindhoven
Architect: De Zwarte Hond
Aannemer: Huybregts Relou Bouw
Opdrachtgever: MRP Development en Ten Brinke CoHof
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In Eindhoven is Meerzicht gerealiseerd; de hoogste woontoren in het hart van de Eindhovense wijk Meerrijk. De woontoren is 72 meter hoog en heeft 88 appartementen verdeeld over 24 bouwlagen.
De Schüco ramen die De Groot & Visser in opdracht van Huybregts Relou plaatsten bieden een wijds uitzicht over het water en het park Meerland.
Om het invallende zonlicht buiten te houden hebben we ritsscreens geplaatst. Ter plaatse van de balkons en terrassen is bij de buitenschuivende deur een hulpconstructie van aluminium T-profielen aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd. Hierdoor kan de schuifdeur worden gebruikt zonder eerst de zonwering omhoog te sturen.

CKE Hoog Stratum

Project: CKE Hoog Stratum
Plaats: Eindhoven
Architect: SATIJNplus Architecten
Aannemer: Huybregts Relou
Opdrachtgever: CRA Vastgoed
Product:  Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

Aan de Stratumsedijk in Eindhoven is het voormalig sportfondsenbad uit 1935 herontwikkeld tot 36 appartementen. De jaren ’30 architectuur is verwerkt in het nieuwbouwproject en geeft het monumentale gebouw haar oorspronkelijke karakter terug.
De bestaande gevels uit de jaren ’30 zijn herbouwd met dezelfde gevelindeling. De appartementen zijn door De Groot & Visser voorzien van kozijnen en schuifpuien. Om het invallende zonlicht buiten te houden, zijn er door Gevex tevens ritsscreens 100 in RAL 7023 met een effen brons sergédoek geplaatst.
Om de schuifdeur op het balkon te kunnen gebruiken zonder eerst de zonwering omhoog te sturen is er een hulpconstructie van aluminium T-profielen in kleur aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd.

Amvest

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Aan de Entrepothaven in Cruquius staat een prachtige eyecatcher; het kantoor van Amvest. De Groot & Visser plaatste voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. de gevels.
In de spouw plaatsten we bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.
Aan de staalconstructie bij de dakopbouw bevestigden we aluminium zwaarden waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel.
Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering.

 

MBO Westland

Project: MBO Westland
Plaats: Naaldwijk
Architect: BDG Architecten
Aannemer: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf
Opdrachtgever: Lentiz Onderwijsgroep
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2017

In het splinternieuwe World Horti Center in Naaldwijk is MBO Westland te vinden. Het onderwijsgebouw is ontworpen door BDG Architecten. De groene gevel is een echte eye-catcher. De Groot & Visser plaatste in totaal 104 ramen in het Kawneer RT62-systeem. Tussen de kozijnen is door de aannemer een raster geplaatst waar planten en bloemen in zijn verwerkt. Niet alleen mooi om te zien, maar ze trekken ook insecten aan. Daarmee draagt het gebouw bij aan de biodiversiteit van de campus en de omgeving. Met de wisseling van de seizoenen bloeien en verkleuren de planten wat het gebouw levendig en dynamisch maakt. Om de warmte van de zon buiten te houden hebben we 27 ramen voorzien van zonwerende screens.

Maris College Houtrust

Project: Maris College Houtrust
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Stichting VO Haaglanden
Product: ritsscreens
Jaar van realisatie: 2018

Bij het Maris College Houtrust in Den Haag zijn de oude versleten screens vervangen door 94 elektrisch bedienbare ritsscreens. Screens houden de zonnestralen al tegen vóórdat ze het raam bereiken waardoor het glas in de ramen niet opwarmt. Zo blijft de binnentemperatuur de hele dag lang heerlijk koel terwijl het binnen lekker licht blijft omdat screens niet verduisterend zijn. Doordat de screens met behulp van een rits in de geleiders zijn bevestigd zijn deze compleet windvast en hebben de leerlingen en leerkrachten geen last meer van klapperende screens. Bijkomend voordeel is dat insecten met geen mogelijkheid meer langs het scherm komen.

Prinses Maxima Centrum

Project: Prinses Maxima Oncologisch Centrum
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau LIAG
Aannemer: Combinatie Pro Liberis
Opdrachtgever: Prinses Maxima Centrum
Product: Screens, lichtwering 
Jaar van realisatie: 2018

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw nationaal kinderoncologisch centrum in Utrecht en is gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’. Voor de gevels en zonwering is De Groot & Visser toegevoegd aan het team. De vele, kleurrijke kozijnen en de vliesgevels zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden zijn in totaal 714 zonwerende screens geplaatst.

Een prachtig project waar we met trots aan mee hebben gewerkt.

Zwembad Hart van Zuid

Project: Zwembad Hart van Zuid
Plaats: Rotterdam
Architect: Kraaijvanger Architects
Aannemer: Consortium Hart van Zuid
Opdrachtgever: Sportbedrijf Rotterdam
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2018

In Rotterdam is het voormalige stadsdeelkantoor Charlois getransformeerd tot zwembad. De bestaande gevel is gerenoveerd, de gevel van de nieuwbouw sluit daar qua ritme naadloos op aan. De gevel van de nieuwbouw is opgebouwd met Unidek SIPS-elementen voorzien van stucwerk buitenafwerking waarin De Groot & Visser de kozijnen heeft geïntegreerd.

Om de warmte van de zon buiten te houden zijn er elektrisch bedienbare screens geplaatst.