Royal FloraHolland

Project: Royal FloraHolland
Plaats: Aalsmeer
Architect: Paul de Ruiter Architects
Aannemer: BAM Bouw en Techniek B.V.
Opdrachtgever: Royal FloraHolland
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In de gevel van de nieuwe kantoorring die De Groot & Visser in opdracht van BAM Bouw en Techniek bij Flora Holland plaatste hebben we 140 stuks geïntegreerde ritsscreens geplaatst waardoor het invallende zonlicht buiten gehouden wordt.

Meerzicht

Project: Meerzicht – Woontoren Meerrijk
Plaats: Eindhoven
Architect: De Zwarte Hond
Aannemer: Huybregts Relou Bouw
Opdrachtgever: MRP Development en Ten Brinke CoHof
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In Eindhoven is Meerzicht gerealiseerd; de hoogste woontoren in het hart van de Eindhovense wijk Meerrijk. De woontoren is 72 meter hoog en heeft 88 appartementen verdeeld over 24 bouwlagen.
De Schüco ramen die De Groot & Visser in opdracht van Huybregts Relou plaatsten bieden een wijds uitzicht over het water en het park Meerland.
Om het invallende zonlicht buiten te houden hebben we ritsscreens geplaatst. Ter plaatse van de balkons en terrassen is bij de buitenschuivende deur een hulpconstructie van aluminium T-profielen aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd. Hierdoor kan de schuifdeur worden gebruikt zonder eerst de zonwering omhoog te sturen.

CKE Hoog Stratum

Project: CKE Hoog Stratum
Plaats: Eindhoven
Architect: SATIJNplus Architecten
Aannemer: Huybregts Relou
Opdrachtgever: CRA Vastgoed
Product:  Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

Aan de Stratumsedijk in Eindhoven is het voormalig sportfondsenbad uit 1935 herontwikkeld tot 36 appartementen. De jaren ’30 architectuur is verwerkt in het nieuwbouwproject en geeft het monumentale gebouw haar oorspronkelijke karakter terug.
De bestaande gevels uit de jaren ’30 zijn herbouwd met dezelfde gevelindeling. De appartementen zijn door De Groot & Visser voorzien van kozijnen en schuifpuien. Om het invallende zonlicht buiten te houden, zijn er door Gevex tevens ritsscreens 100 in RAL 7023 met een effen brons sergédoek geplaatst.
Om de schuifdeur op het balkon te kunnen gebruiken zonder eerst de zonwering omhoog te sturen is er een hulpconstructie van aluminium T-profielen in kleur aangebracht waarop de ritsscreens zijn gemonteerd.

Amvest

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Aan de Entrepothaven in Cruquius staat een prachtige eyecatcher; het kantoor van Amvest. De Groot & Visser plaatste voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. de gevels.
In de spouw plaatsten we bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.
Aan de staalconstructie bij de dakopbouw bevestigden we aluminium zwaarden waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel.
Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering.

 

Amsterdam The Style Outlets

Project: Amsterdam The Style Outlets
Plaats: Halfweg
Architect: Common Affairs
Aannemer: De Nijs – UBA v.o.f.
Opdrachtgever: Neinver in joint venture met Nuveen Real Estate
Product: Zonneluifels
Jaar van realisatie: 2020

In SugarCity, het terrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg, is in recordtijd een nieuw shopping hotspot gerealiseerd; Amsterdam The Style Outlet; het eerste outletcentrum in de randstad met een oppervlakte van ruim 20.000 m2 waar bijna 100 winkels met premium brands, nieuwe merken en horeca gevestigd zijn.

Amsterdam The Style Outlets is ontwikkeld door Neinver, één van Europa’s leidende ontwikkelaars en beheerders van outletcentra, in een joint venture met Nuveen Real Estate.

In opdracht van De Nijs – UBA v.o.f. plaatsten we in nauwe samenwerking met onze leverancier Betalux 20 vaste markiezen in 4 verschillende uitvoeringen en diverse kleuren die perfect passen bij de kozijnen en vliesgevels die “onze grote zus” De Groot en Visser plaatste in het ontwerp van Common Affairs (voorheen Soeters van Eldonk architecten).

Op 26 november 2020 opende Amsterdam The Style Outlets zijn deuren.

MBO Westland

Project: MBO Westland
Plaats: Naaldwijk
Architect: BDG Architecten
Aannemer: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf
Opdrachtgever: Lentiz Onderwijsgroep
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2017

In het splinternieuwe World Horti Center in Naaldwijk is MBO Westland te vinden. Het onderwijsgebouw is ontworpen door BDG Architecten. De groene gevel is een echte eye-catcher. De Groot & Visser plaatste in totaal 104 ramen in het Kawneer RT62-systeem. Tussen de kozijnen is door de aannemer een raster geplaatst waar planten en bloemen in zijn verwerkt. Niet alleen mooi om te zien, maar ze trekken ook insecten aan. Daarmee draagt het gebouw bij aan de biodiversiteit van de campus en de omgeving. Met de wisseling van de seizoenen bloeien en verkleuren de planten wat het gebouw levendig en dynamisch maakt. Om de warmte van de zon buiten te houden hebben we 27 ramen voorzien van zonwerende screens.

Royal Cosun

Project: Royal Cosun
Plaats: Dinteloord
Architect: Ector Hoogstad
Aannemer: Hurks Bouw
Opdrachtgever: Coöperatie Koninklijke Cosun U.A.
Product: Binnenzonwering
Jaar van realisatie: 2015-2017

De oude huisvesting van Cosun Food Technology Centre bood onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambities van Cosun. Daarom is eind 2014 een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderzoek- en ontwikkelingspand en is Cosun in 2017 verhuisd van Roosendaal naar Dinteloord.  

Ector Hoogstad architecten uit Rotterdam ontwierp een glazen gebouw dat aansluit op de visie van Royal Cosun: de verbinding van natuur, techniek en wetenschap tot een proces van grote economische en maatschappelijke waarde.

Om het invallende zonlicht tegen te gaan plaatsten we 294 elektrisch bedienbare binnenzonweringen aan de gevels die De Groot & Visser plaatste.

Prinses Maxima Centrum

Project: Prinses Maxima Oncologisch Centrum
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau LIAG
Aannemer: Combinatie Pro Liberis
Opdrachtgever: Prinses Maxima Centrum
Product: Screens, lichtwering 
Jaar van realisatie: 2018

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw nationaal kinderoncologisch centrum in Utrecht en is gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’. Voor de gevels en zonwering is De Groot & Visser toegevoegd aan het team. De vele, kleurrijke kozijnen en de vliesgevels zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden zijn in totaal 714 zonwerende screens geplaatst.

Een prachtig project waar we met trots aan mee hebben gewerkt.

Zwembad Hart van Zuid

Project: Zwembad Hart van Zuid
Plaats: Rotterdam
Architect: Kraaijvanger Architects
Aannemer: Consortium Hart van Zuid
Opdrachtgever: Sportbedrijf Rotterdam
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2018

In Rotterdam is het voormalige stadsdeelkantoor Charlois getransformeerd tot zwembad. De bestaande gevel is gerenoveerd, de gevel van de nieuwbouw sluit daar qua ritme naadloos op aan. De gevel van de nieuwbouw is opgebouwd met Unidek SIPS-elementen voorzien van stucwerk buitenafwerking waarin De Groot & Visser de kozijnen heeft geïntegreerd.

Om de warmte van de zon buiten te houden zijn er elektrisch bedienbare screens geplaatst.