Prinses Maxima Centrum

Project: Prinses Maxima Oncologisch Centrum
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau LIAG
Aannemer: Combinatie Pro Liberis
Opdrachtgever: Prinses Maxima Centrum
Product: Screens, lichtwering 
Jaar van realisatie: 2018

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw nationaal kinderoncologisch centrum in Utrecht en is gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’. Voor de gevels en zonwering is De Groot & Visser toegevoegd aan het team. De vele, kleurrijke kozijnen en de vliesgevels zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden zijn in totaal 714 zonwerende screens geplaatst.

Een prachtig project waar we met trots aan mee hebben gewerkt.

LangeLand Ziekenhuis

Project: LangeLand Ziekenhuis
Plaats: Zoetermeer
Opdrachtgever: LangeLand Ziekenhuis
Product: Screens, uitvalzonwering
Jaar van realisatie: 2016

In Zoetermeer is het LangeLand Ziekenhuis voorzien van in totaal 99 nieuwe uitvalzonweringen en 143 nieuwe screens. De zonwering is elektrisch bedienbaar en aangesloten op een zon- en windautomaat waardoor patiënten en zorgpersoneel er geen omkijken naar hebben en zich kunnen concentreren op herstel en zorg.
De blauwe zonweringsdoeken geven het ziekenhuis weer een frisse uitstraling.

WoZoCo Norschoten Drostendijk

Project: Norschoten Drostendijk
Plaats: Barneveld
Opdrachtgever: Estea
Product: Uitvalzonwering, screens
Jaar van realisatie: 2015

Aan de gevel van het zorgcentrum zijn uitvalschermen en enkele screens geplaatst. Hierdoor wordt zowel de werkomgeving als het klimaat waarin de patiënten hun behandeling ondergaan een stuk veraangenaamd.

Revalidatiehotel Intermezzo Zuid

Project: Nieuwbouw Revalidatiehotel Intermezzo Zuid
Plaats: Rotterdam
Architect: HD Projectrealisatie
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Zuid West
Opdrachtgever: Zorginstelling Laurens
Product: Screens, zonneroosters
Jaar van realisatie: 2015

De gevelconstructies van het Revalidatiehotel in Rotterdam bestaan uit prefab elementen, waar later de kozijnen in zijn vastgeklikt. De hoge brandwerende deuren met Franse balkons bieden optimaal comfort voor de revaliderende gasten. De vooruitstekende glazen gevels aan voor- en zijkant zijn schijnvliesgevels, waar het binnenblad achter doorloopt. Mede door de bijna gebouwhoge opzetvliesgevel is er een maximale daglichttoetreding met goede ventilatie in het gebouw. Om hoge kosten voor energie te voorkomen is gekozen voor automatisch gestuurde screenzonwering waardoor de warmte van buiten in de zomer geweerd kan worden en in de winter met laagstaande zon de warmte toch binnen gelaten kan worden. Als kroon op het gebouw is de witte luifel ontworpen en gemonteerd die volledig is geïntegreerd in de buitenschil en zo een harmonieus geheel vormt.

DrieMaasHave

Project: DrieMaasHave
Plaats: Maassluis
Architect: Lengkeek architecten en ingenieurs
Opdrachtgever: Argos Zorggroep
Product: Screens, knikarmschermen, uitvalzonwering
Jaar van realisatie: 2014

DrieMaasHave, een modern huis wat bekend staat als een warm en gastvrij thuis voor ouderen die door lichamelijke of psychische aandoeningen niet meer thuis kunnen wonen en sinds 1988 een begrip is in de gezellige Molenbuurt in Maassluis, is door ons voorzien van 113 screens, 2 knikarmschermen en 6 uitvalzonweringen. Bewoners en personeel kunnen hierdoor genieten van een aangenaam binnenklimaat.

 

ASVZ

Project: ASVZ
Plaats: Dordrecht
Architect: EGM Architecten
Aannemer: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling 
Opdrachtgever: ASVZ
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2014

Bij de nieuwbouw van het ASVZ aan de Neptunuslaan in Dordrecht plaatste “onze zus” De Groot & Visser de nieuwe kozijnen waarop wij elektrisch bedienbare screens hebben geplaatst. De screens zijn aangesloten op een zon- en windautomaat waardoor de bewoners en personeel er geen omkijken naar hebben en te allen tijde een aangenaam binnenklimaat hebben.

Entree Medisch Centrum Haaglanden

Project: entreehal Medisch Centrum Haaglanden
Plaats: Den Haag
Architect: Prent-Landman Architecten BNA
Aannemer: Dijkxhoorn Bouw
Opdrachtgever: Medisch Centrum Haaglanden
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2014

Om het direct invallende zonlicht te verminderen plaatsten we onze Sonnet zonneroosters op de nieuwe vliesgevels die “onze grote zus” De Groot & Visser plaatste bij de gerenoveerde entreehal van MC Haaglanden.

Jonker Frans

Project: Woonzorgcomplex Jonker Frans
Plaats: Den Haag
Architect: Bureau Kroner
Aannemer: BAM Woningbouw Den Haag
Product: Uitvalzonwering, screens
Jaar van realisatie: 2013

Zorgcentrum Jonker Frans uit de jaren ’80 was in matige staat. De gevels waren ongeïsoleerd, met kleine raamopeningen waarin nog enkel glas zat. De architectonische uitstraling was matig. Hoog tijd dus voor een grootschalige renovatie!
De Groot & Visser heeft hoogwaardig isolerende kozijnen geplaatst welke wij hebben voorzien van 219 uitvalzonweringen en 55 screens. Zowel de uitvalzonwering als de screens zijn elektrisch bedienbaar.
De nieuwe gevel levert een enorme bezuiniging in stookkosten op terwijl ook de koellasten naar beneden gaan door het toepassen van de juiste zonwering.

Daklozenopvang Robert Kochplantsoen

Project: Daklozenopvang Robert Kochplantsoen
Plaats: Amsterdam
Architect: Spreeuwenberg
Aannemer: M.J. de Nijs en Zn
Opdrachtgever: HVO-Querido
Product: Uitvalzonwering
Jaar van realisatie: 2013

Aan het Robert Kochplantsoen is een voormalige marechaussekazerne getransformeerd tot daklozenopvang. De Groot & Visser plaatste de nieuwe kozijnen die door ons zijn voorzien van uitvalzonwering.