Fluor

Project: Nieuwbouw Fluor
Plaats: Hoofddorp
Architect: Architectenbureau Paul de Ruiter
Aannemer: Dura Vermeer Bouw
Opdrachtgever: Ingenieursbureau Fluor
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2014

In het ontwerp van Fluor is veel open ruimte gecreëerd, werkvloeren zijn optimaal georiënteerd op de zon en de gevel is zo ontworpen dat daglicht zoveel mogelijk binnen komt zonder lichthinder of opwarming te veroorzaken in het 20.000 vierkante meter grote gebouw. Voor de hoogbouw is de AOF gevel toegepast, voor de begane grond vliesgevels. De begane grond is voorzien van buitenjaloezieën waardoor een prettig binnenklimaat ontstaat.

Rehau

Project: Rehau
Plaats: Nijkerk
Opdrachtgever: Rehau N.V.
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2014

Bij Rehau in Nijkerk plaatsten we elektrisch bedienbare buitenjaloezieën met een lamelbreedte van 80 mm in de kleur Graualuminium.
Een buitenjaloezie is de perfecte zonwering. Ze voorkomen storende lichtinval, creëren privacy én houden de warmte buiten. Door de flexibele lamelstand is de lichtinval makkelijk te reguleren en ondervindt men geen hinder van direct zonlicht. De vele mogelijkheden in lameltypen en kleuren zorgen ervoor dat de architect zijn creatieve vrijheid behoudt. Buitenjaloezieën vragen weinig onderhoud, zijn goed te reinigen en weinig gevoelig voor wind. Wél zo makkelijk!

Aanbouw De Groot & Visser

Project: aanbouw De Groot & Visser
Plaats: Gorinchem
Architect: De Groot & Visser
Aannemer: De Groot & Visser
Opdrachtgever: De Groot & Visser
Product: Binnenzonwering, buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Voor de aanbouw van het eigen pand ontwikkelde De Groot & Visser de Hybride Façade, de perfecte balans tussen comfort en esthetiek. De Hybride Façade biedt optimaal gebruik van daglicht door toepassing van diamantglas, hogere productiviteit dankzij een gezond binnenklimaat, een aangename binnentemperatuur met een minimum aan installaties, een transparante architectuur, een energieneutraal pand. 
De Hybride Façade houdt de CO2-concentratie op het gewenste niveau met behulp van automatisch geregelde ventilatie. Bij voldoende daglicht schakelt de verlichting automatisch uit.
De geïntegreerde buitenzonwering is bijzonder effectief en laat een aangename hoeveelheid licht door.
De binnenzonwering heeft speciale geruisarme HD-motoren met een geheugen voor meerdere instellingen. De ophanging is fraai verwerkt in de vliesgevelstijlen.

Louwman & Parqui

Project: Louwman & Parqui
Plaats: Raamsdonksveer
Opdrachtgever: OCMS
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Al sinds 1964 is Louwman & Parqui B.V. de Nederlandse importeur van de Japanse automerken Toyota en Lexus. Aanvankelijk gevestigd in Den Haag en later in Leidschendam. In 2013 verhuisden zij naar een nieuw pand in Raamsdonksveer.
De huisvesting is zeer herkenbaar door ‘De Koepel’, ontworpen door Richard Buckminster Fuller. 
We plaatsten hier 43 stuks elektrisch bedienbare, zwart gemoffelde  buitenjaloezieën.
Buitenjaloezieën regulieren niet alleen het invallende zonlicht, maar benadrukken ook nog eens het architectonische karakter van dit kenmerkende pand.

Koninginnehof

Project: Koninginnehof
Plaats: Helmond
Architect: Van de Acker / A.I.B.H.
Aannemer: BAM Woningbouw
Opdrachtgever: WBV Volksbelang
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Aan de Noord-Koninginnewal in Helmond zijn 18 moderne appartementen gerealiseerd welke door ons zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonwering. Doordat deze automatisch aangestuurd worden, hebben de bewoners er qua zonlichtreguliering geen omkijken naar. Wél zo fijn!

Erasmus MC

Project: Nieuwbouw Erasmus MC
Plaats: Rotterdam
Architect: EGM Architecten
Aannemer: BAM Bouw en Techniek – Ballast Nedam
Opdrachtgever: Erasmus MC
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2012 – 2017

In 2009 is een start gemaakt met de realisatie van een 185.000 m² uitbreiding van het ziekenhuis. Om te zorgen dat het nieuwe ziekenhuis niet te massief oogt, is in het ontwerp voor de gevels gebruik gemaakt van hoogteverschillen en zogeheten verticale parcellering. Per gebouwdeel zijn andere kozijnafmetingen toegepast, bijvoorbeeld verticale ramen in de kantoor- en laboratoriumtoren en horizontale ramen in de middelhoge ziekenhuisgebouwen. Op die manier heeft de bebouwing het aangezicht van de nevenstaande losse gebouwen, maar vormt wel één geheel. Door de toepassing van buitenjaloezieën, ontstaat een prettig binnenklimaat waardoor de patiënten het gehele jaar in een prettig klimaat aan hun herstel kunnen werken.

110 Morgen / Stadsdeelkantoor Hillegersberg

Project: 110 Morgen / Stadsdeelkantoor Hillegersberg
Plaats: Rotterdam
Architect: Inbo Architecten
Aannemer: Combinatie 110 Morgen
Product: Buitenjaloezieën, zonnerooster
Jaar van realisatie: 2012

Het nieuwe stadsdeelkantoor in de wijk 110-Morgen in het Rotterdamse Hillegersberg is door onze “grote zus” De Groot & Visser voorzien van 174 nieuwe kozijnen en 406 m2 vliesgevel. Om de warmte buiten te houden en de lichtinval te reguleren plaatsten we 22 stuks elektrisch bedienbare buitenjaloezieën op de zuid- en westgevel en nog eens 22 velden zonneroosters.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Project: Jeroen Bosch Ziekenhuis
Plaats: Den Bosch
Architect: EGM Architecten
Aannemer: Bouwcombinatie Jeroen Bosch
Opdrachtgever: Jeroen Bosch Ziekenhuis
Product: Buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2010

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland, toch oogt het nergens groot. Aan de buitenkant zorgen diverse tinten baksteen en verspringende ramen met verschillende afmetingen voor een vriendelijke uitstraling. De Groot & Visser plaatste de kozijnen en vliesgevels waardoor er overal daglicht naar binnen valt.
Om de warmte van de invallende zon buiten te houden en de lichtinval te kunnen reguleren plaatsten we elektrisch bedienbare buitenjaloezieën.