Amvest

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Aan de Entrepothaven in Cruquius staat een prachtige eyecatcher; het kantoor van Amvest. De Groot & Visser plaatste voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. de gevels.
In de spouw plaatsten we bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.
Aan de staalconstructie bij de dakopbouw bevestigden we aluminium zwaarden waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel.
Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering.

 

Royal Cosun

Project: Royal Cosun
Plaats: Dinteloord
Architect: Ector Hoogstad
Aannemer: Hurks Bouw
Opdrachtgever: Coöperatie Koninklijke Cosun U.A.
Product: Binnenzonwering
Jaar van realisatie: 2015-2017

De oude huisvesting van Cosun Food Technology Centre bood onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambities van Cosun. Daarom is eind 2014 een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderzoek- en ontwikkelingspand en is Cosun in 2017 verhuisd van Roosendaal naar Dinteloord.  

Ector Hoogstad architecten uit Rotterdam ontwierp een glazen gebouw dat aansluit op de visie van Royal Cosun: de verbinding van natuur, techniek en wetenschap tot een proces van grote economische en maatschappelijke waarde.

Om het invallende zonlicht tegen te gaan plaatsten we 294 elektrisch bedienbare binnenzonweringen aan de gevels die De Groot & Visser plaatste.

Prinses Maxima Centrum

Project: Prinses Maxima Oncologisch Centrum
Plaats: Utrecht
Architect: Architectenbureau LIAG
Aannemer: Combinatie Pro Liberis
Opdrachtgever: Prinses Maxima Centrum
Product: Screens, lichtwering 
Jaar van realisatie: 2018

Het Prinses Máxima Centrum is een nieuw nationaal kinderoncologisch centrum in Utrecht en is gebouwd door de combinatie ‘Pro Liberis’. Voor de gevels en zonwering is De Groot & Visser toegevoegd aan het team. De vele, kleurrijke kozijnen en de vliesgevels zorgen voor veel daglicht in het centrum. Om de warmte van de zon buiten te houden zijn in totaal 714 zonwerende screens geplaatst.

Een prachtig project waar we met trots aan mee hebben gewerkt.

We Fashion

Project: We Fashon
Plaats: Utrecht
Architect: D+Z Architecten
Aannemer: BAM Utiliteitsbouw regio Midden
Opdrachtgever: We Fashion Netherlands
Product: Zonweringsdoek, binnenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Bij het kantoorpand van WE Fashion aan de Reactorweg in Utrecht zijn de kozijnen en vliesgevels vervangen door De Groot & Visser. Ook de 155 bestaande screens waren nodig aan een opknapbeurt toe en zijn door ons voorzien van nieuw doek en een aantal screens van een nieuwe motor. Als binnenzonwering zijn door ons 216 nieuwe binnenjaloezieën in de kleur Alu-Grey geplaatst.

Aanbouw De Groot & Visser

Project: aanbouw De Groot & Visser
Plaats: Gorinchem
Architect: De Groot & Visser
Aannemer: De Groot & Visser
Opdrachtgever: De Groot & Visser
Product: Binnenzonwering, buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Voor de aanbouw van het eigen pand ontwikkelde De Groot & Visser de Hybride Façade, de perfecte balans tussen comfort en esthetiek. De Hybride Façade biedt optimaal gebruik van daglicht door toepassing van diamantglas, hogere productiviteit dankzij een gezond binnenklimaat, een aangename binnentemperatuur met een minimum aan installaties, een transparante architectuur, een energieneutraal pand. 
De Hybride Façade houdt de CO2-concentratie op het gewenste niveau met behulp van automatisch geregelde ventilatie. Bij voldoende daglicht schakelt de verlichting automatisch uit.
De geïntegreerde buitenzonwering is bijzonder effectief en laat een aangename hoeveelheid licht door.
De binnenzonwering heeft speciale geruisarme HD-motoren met een geheugen voor meerdere instellingen. De ophanging is fraai verwerkt in de vliesgevelstijlen.

nieuwAmsterdam

Project: Transformatie nieuwAmsterdam
Plaats: Amsterdam
Architect: de Architekten Cie
Aannemer: M.J. de Nijs en Zn.
Opdrachtgever: CBRE namens DOF Development Fund C.V.
Product: Zonnerooster, rolgordijnen
Jaar van realisatie: 2012

Voor de revitalisering van nieuwAmsterdam werd een aluminium profiel ontwikkeld die over de bestaande achterconstructie werd bevestigd en waarin het nieuwe, heldere glas is geplaatst. De nieuwe diepdrukpanelen zijn over de bestaande panelen geplaatst. Voor een prettig binnenklimaat is gekozen voor het toepassen van zonneroosters en elektrisch bedienbare rolgordijnen die zijn aangesloten op het gebouwbeheerssysteem.