Nieuwe stad aan Amsterdamse IJ

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke wijk voor wonen, werken, restaurants, cafés en culturele voorzieningen.
Fase 1 startte in 2005 met de bouw van o.a. het EYE Filmmuseum. In deze fase hebben we o.a. het statige appartementencomplex Statendam voorzien van aluminium kozijnen.
Tijdens fase 2 is onder andere de B*Mine toren gebouwd. Een 75 meter hoge woontoren welke door ons is voorzien van de in eigen huis ontwikkelde HR Façade, hekwerken en sierkolommen. Ook de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is in deze fase door ons voorzien van aluminium gevels.

Inmiddels is bouwbedrijf Dura Vermeer gestart met de bouw van twee woonblokken op de hoek van de Sausalitolaan en de Spadinalaan, waarmee de volgende fase van de bouw van de wijk Campus – die nog enkele jaren zal duren – van start is.

In de appartementengebouwen B1 en B2 komen sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere. De blokken – naar ontwerp van NL Architects – zijn nagenoeg identiek en bestaan uit zeven verdiepingen.
Na de bouwvak starten we hier met het monteren van 390 kozijnen in het Kawneer-systeem RT72 Reflex en 225 m² vliesgevels in het Schüco FWS50-systeem. De lichtbronzen kleur geeft de appartementen een chique uitstraling.
De 150 elektrisch bedienbare ritsscreens zorgen dat de warmte van de zon én insecten buiten blijven.

Naar verwachting zullen de eerste bewoners rond het najaar van 2019 hun intrek kunnen nemen in blok B1 en B2.