Klimaatbeheersing bij De Rooi Pannen door toepassing ritsscreens

De Rooi Pannen is een scholengemeenschap met vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van handel, horeca, toerisme & vrije tijd, vormgeving en marketing & evenementen. De school heeft vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda.
De scholengemeenschap dankt haar naam aan het karakteristieke klooster in Tilburg met de opvallende rode dakpannen. Het pand werd in 1914 gebouwd naar een ontwerp van Jan van der Valk.
Door de ontkerkelijking veranderde het in 1967 van een kleinseminarie in een scholengemeenschap met inmiddels 3 vestigingen en vijf verschillende opleidingsbranches.

De Rooi Pannen heeft verduurzaming hoog in het vaandel staan. Aan de Doctor Ahausstraat in Tilburg zullen we in het kader van klimaatbeheersing 16 ritsscreens aanbrengen om de warmte van de zon buiten te houden. Bij de ritsscreen is aan de zijkant van het doek een rits aangeseald welke over de gehele hoogte in de geleider wordt opgenomen. Hierdoor is de screen zeer windvast en te gebruiken tot windkracht 8 zonder dat de screen gaat klapperen en ontbreken lichtspleten aan de zijkanten. Bijkomend voordeel is dat insecten met geen mogelijkheid langs het scherm komen.
Het Ecolé1% screendoek wat wordt toegepast heeft een dichtere structuur dan standaard screendoek waardoor het zicht op de digiborden verbetert.
Met de draadloze Somfy io is de zonwering zowel centraal als individueel te bedienen waardoor de zoninval naar ieders wens is aan te passen.