Amvest neemt haar intrek in markant kantoor

Cruquius in Amsterdam-Oost transformeert van een voormalige industriële zone naar een nieuw en levendig woon- een werkgebied. Gevarieerde architectuur wordt afgewisseld met gerestaureerde historische gebouwen. Er is veel aandacht voor groen, biodiversiteit en duurzaamheid. En het omringende water speelt een hoofdrol op Cruquius met zijn nieuwe boardwalk aan de Entrepothaven. Een geweldige nieuwe plek in Amsterdam.

Amvest, belegger en ontwikkelaar van Cruquius, neemt zelf haar intrek in een markant kantoor dat uitkraagt boven de kade.
Begin 2017 is gestart met de bouw. Op 1 mei heeft Amvest haar intrek genomen in het nieuwe onderkomen.
Het nieuwe kantoorpand is ontworpen door Rijk Rietveld van Rietveld Architects. Het is open, licht en nodigt uit tot interactie.

Onder auspiciën van hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. plaatsten we de gevels van het nieuwe kantoorpand.
Dit project is alles behalve standaard; alles is specifiek ontworpen en gemaakt. Denk aan de basisgevel die direct op het staal is gemonteerd. De tweedehuidgevel, de lamellen van de dakopbouw, een elektrisch bedienbare klep om de hoge warmte van de tweede huid af te voeren, maar vooral het maliënkoldergordijn wat tussen de 2 gevels op zon gestuurd wordt, maken dit tot één van de moeilijkste klussen van De Groot & Visser.