Amvest

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Aan de Entrepothaven in Cruquius staat een prachtige eyecatcher; het kantoor van Amvest. De Groot & Visser plaatste voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. de gevels.
In de spouw plaatsten we bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.
Aan de staalconstructie bij de dakopbouw bevestigden we aluminium zwaarden waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel.
Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering.

 

APM Terminal

Project: APM Terminal
Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: JP Benelux bv
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2016

Bij de APM Terminals op de Maasvlakte plaatsten we ca. 430 m2, deels nieuwe en deels hergebruikte, zonneroosters met kantelbare en vaste lamellen type Icarus. De beweegbare lamellen worden aangedreven door Lineaire elektromotoren.

Revalidatiehotel Intermezzo Zuid

Project: Nieuwbouw Revalidatiehotel Intermezzo Zuid
Plaats: Rotterdam
Architect: HD Projectrealisatie
Aannemer: Dura Vermeer Bouw Zuid West
Opdrachtgever: Zorginstelling Laurens
Product: Screens, zonneroosters
Jaar van realisatie: 2015

De gevelconstructies van het Revalidatiehotel in Rotterdam bestaan uit prefab elementen, waar later de kozijnen in zijn vastgeklikt. De hoge brandwerende deuren met Franse balkons bieden optimaal comfort voor de revaliderende gasten. De vooruitstekende glazen gevels aan voor- en zijkant zijn schijnvliesgevels, waar het binnenblad achter doorloopt. Mede door de bijna gebouwhoge opzetvliesgevel is er een maximale daglichttoetreding met goede ventilatie in het gebouw. Om hoge kosten voor energie te voorkomen is gekozen voor automatisch gestuurde screenzonwering waardoor de warmte van buiten in de zomer geweerd kan worden en in de winter met laagstaande zon de warmte toch binnen gelaten kan worden. Als kroon op het gebouw is de witte luifel ontworpen en gemonteerd die volledig is geïntegreerd in de buitenschil en zo een harmonieus geheel vormt.

BMW Dubbelsteyn

Project: BMW Dubbelsteyn
Plaats: Dordrecht
Architect: MIES Architectuur
Aannemer: Stebru Servicebouw
Opdrachtgever: BMW Dubbelsteyn
Product: Zonnerooster
Jaar van realisatie: 2015

Bij de nieuwbouw van BMW Dubbelsteyn plaatsten we onze Sonnet zonnerooster. Zonwerend én architectonisch!

Entree Medisch Centrum Haaglanden

Project: entreehal Medisch Centrum Haaglanden
Plaats: Den Haag
Architect: Prent-Landman Architecten BNA
Aannemer: Dijkxhoorn Bouw
Opdrachtgever: Medisch Centrum Haaglanden
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2014

Om het direct invallende zonlicht te verminderen plaatsten we onze Sonnet zonneroosters op de nieuwe vliesgevels die “onze grote zus” De Groot & Visser plaatste bij de gerenoveerde entreehal van MC Haaglanden.

CSW Van de Perre

Project: CSW Van de Perre
Plaats: Middelburg
Architect: Rienks Architecten
Aannemer: Heijmans Bouw Zeeland
Opdrachtgever: Chr. SG Walcheren
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2013

Voor de vliesgevel die De Groot & Visser bij de nieuwbouw van CSW Van de Perre in Middelburg plaatste, plaatsten we zonneroosters. De roosters reduceren niet alleen het direct invallende zonlicht, maar geven de school ook nog eens een architectonische uitstraling.

nieuwAmsterdam

Project: Transformatie nieuwAmsterdam
Plaats: Amsterdam
Architect: de Architekten Cie
Aannemer: M.J. de Nijs en Zn.
Opdrachtgever: CBRE namens DOF Development Fund C.V.
Product: Zonnerooster, rolgordijnen
Jaar van realisatie: 2012

Voor de revitalisering van nieuwAmsterdam werd een aluminium profiel ontwikkeld die over de bestaande achterconstructie werd bevestigd en waarin het nieuwe, heldere glas is geplaatst. De nieuwe diepdrukpanelen zijn over de bestaande panelen geplaatst. Voor een prettig binnenklimaat is gekozen voor het toepassen van zonneroosters en elektrisch bedienbare rolgordijnen die zijn aangesloten op het gebouwbeheerssysteem.

Rabobank Alblasserwaard

Project: Nieuwbouw Rabobank Alblasserwaard
Plaats: Gorinchem
Architect: Ben Kraan Architecten
Aannemer: Winters Bouw en Ontwikkeling
Opdrachtgever: Rabobank
Product: Solar, screens, zonneroosters
Jaar van realisatie: 2012

De termen “duurzaam”, “innovatief” en “functioneel” kenmerken het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank Albasserwaard Noord en Oost. Het is één van de meest duurzame gebouwen van de regio, mede door toepassing van zonwering (screens en zonneroosters) en integratie van PV cellen (BIPV).

110 Morgen / Stadsdeelkantoor Hillegersberg

Project: 110 Morgen / Stadsdeelkantoor Hillegersberg
Plaats: Rotterdam
Architect: Inbo Architecten
Aannemer: Combinatie 110 Morgen
Product: Buitenjaloezieën, zonnerooster
Jaar van realisatie: 2012

Het nieuwe stadsdeelkantoor in de wijk 110-Morgen in het Rotterdamse Hillegersberg is door onze “grote zus” De Groot & Visser voorzien van 174 nieuwe kozijnen en 406 m2 vliesgevel. Om de warmte buiten te houden en de lichtinval te reguleren plaatsten we 22 stuks elektrisch bedienbare buitenjaloezieën op de zuid- en westgevel en nog eens 22 velden zonneroosters.