Royal FloraHolland

Project: Royal FloraHolland
Plaats: Aalsmeer
Architect: Paul de Ruiter Architects
Aannemer: BAM Bouw en Techniek B.V.
Opdrachtgever: Royal FloraHolland
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2020

In de gevel van de nieuwe kantoorring die De Groot & Visser in opdracht van BAM Bouw en Techniek bij Flora Holland plaatste hebben we 140 stuks geïntegreerde ritsscreens geplaatst waardoor het invallende zonlicht buiten gehouden wordt.

Amvest

Project: kavel 1.2 kantoor Amvest
Plaats: Cruquius
Architect: Rietveld Architects New York
Aannemer: M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Opdrachtgever: Amvest
Product: Maliënkoldergordijn, zonneluifel, ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017-2018

Aan de Entrepothaven in Cruquius staat een prachtige eyecatcher; het kantoor van Amvest. De Groot & Visser plaatste voor hoofdaannemer M.J. de Nijs en Zonen B.V. de gevels.
In de spouw plaatsten we bijzondere zonwering; het zgn. maliënkoldergordijn. Het verlopende effect van de maliënkolder komt terug in de digitale print die op de licht vooroverhellende (5 graden) zuidelijke kopgevel is aangebracht.
Aan de staalconstructie bij de dakopbouw bevestigden we aluminium zwaarden waaraan parallel aan de gevel aluminium buizen zijn aangebracht. Doordat de buizen niet helemaal aansluitend liggen, kan de regen er wel doorheen vallen terwijl de zon geen vrije speling heeft op de gevel.
Tussen de luifel en de vliesgevel zijn ritsscreens aangebracht; de buitenste voor zonwering en de binnenste voor lichtwering.

 

Royal Cosun

Project: Royal Cosun
Plaats: Dinteloord
Architect: Ector Hoogstad
Aannemer: Hurks Bouw
Opdrachtgever: Coöperatie Koninklijke Cosun U.A.
Product: Binnenzonwering
Jaar van realisatie: 2015-2017

De oude huisvesting van Cosun Food Technology Centre bood onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambities van Cosun. Daarom is eind 2014 een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderzoek- en ontwikkelingspand en is Cosun in 2017 verhuisd van Roosendaal naar Dinteloord.  

Ector Hoogstad architecten uit Rotterdam ontwierp een glazen gebouw dat aansluit op de visie van Royal Cosun: de verbinding van natuur, techniek en wetenschap tot een proces van grote economische en maatschappelijke waarde.

Om het invallende zonlicht tegen te gaan plaatsten we 294 elektrisch bedienbare binnenzonweringen aan de gevels die De Groot & Visser plaatste.

Hoofdkantoor Dekker Hout

Project: Hoofdkantoor Dekker Hout
Plaats: Den Haag
Architect: Van Manen Noordwijk
Opdrachtgever: Dekker Vastgoed & Energie B.V. Den Haag
Product: Schoepenzonwering
Jaar van realisatie: 2018
Foto: Dekker Vastgoed & Energie B.V.

Aan De Werf 15 in Den Haag heeft het hoofdkantoor van Dekker Hout een facelift gehad. Het kantoor is volledig geïsoleerd en van nieuwe kozijnen voorzien. Tegen het direct invallende zonlicht heeft De Groot & Visser enorme elipsvormige aluminium zonweringslamellen in houtlook geplaatst wat het pand een eigentijdse uitstraling geeft.

De Rode Olifant

Project: Renovatie De Rode Olifant
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: NSI
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017

De Rode Olifant werd in 1924 gebouwd en ligt op steenworp afstand van het Centraal Station en het stadscentrum Dit rood bakstenen gebouw in Amsterdamse School stijl is iconisch binnen de skyline van Den Haag. Voorheen het hoofdkantoor van Esso, dit gebouw draagt geschiedenis en allure. Tegenwoordig verhuurt Spaces er kantoorruimte aan kleinere huurders die elkaar inspireren.

In opdracht van NSI hebben we 83 elektrisch bedienbare ritsscreens geplaatst. De brons-mandarijn doeken passen perfect bij de uitstraling van dit iconische gebouw.

Paviljoen Circl, ABN Amro

Project: Paviljoen Circl, ABN Amro
Plaats: Amsterdam
Architect: De Architecten Cie
Aannemer: BAM Bouw en Techniek regio Noordwest
Opdrachtgever: ABN Amro
Product: Fasolar
Jaar van realisatie: 2017

Bij Circl, de nieuwe circulaire ontmoetingsplaats op de Zuidas in Amsterdam, plaatsten we de Fasolar; een product – in nauwe samenwerking met Solfence Solar Technologies en Mii+U architecten ontwikkeld – waarmee 3x meer energie kan worden opgewekt dan bij high end zonnepanelen én tevens transparantie en uitzicht biedt. De Fasolar Façade is een innovatief systeem dat zonlicht concentreert op vacuümbuizen. Het beste van 3 werelden! Het weren van ongewenst direct zonlicht, het reguleren van diffuus zonlicht en het opwekken van energie. En dat alles in een esthetisch design!

APM Terminal

Project: APM Terminal
Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: JP Benelux bv
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2016

Bij de APM Terminals op de Maasvlakte plaatsten we ca. 430 m2, deels nieuwe en deels hergebruikte, zonneroosters met kantelbare en vaste lamellen type Icarus. De beweegbare lamellen worden aangedreven door Lineaire elektromotoren.

Prologis

Project: Nieuwbouw Prologis DC
Plaats: Eindhoven
Architect: Johan de Vries Architect
Aannemer: ASK Romein
Opdrachtgever: Prologis Benelux
Product: Solar
Jaar van realisatie: 2016

In Eindhoven staat één van de meest geavanceerde dc’s van Nederland. Het distributiegebouw is van hoogstaande kwaliteit en extreem duurzaam. De luifels zijn voorzien van kristallijne PV-panelen. Oogt niet alleen esthetisch zeer fraai, maar draagt tevens bij aan de energievoorziening.

Alliander

Project: Transformatie Liander
Plaats: Duiven
Architect: Architectenbureau Rau
Aannemer: Boele & van Eesteren
Opdrachtgever: Alliander
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2015

Het nieuwe complex van Liander heeft een uitbreiding gekregen in de vorm van een ‘klimaatkas’. Deze uitbreiding verbindt de vijf bestaande panden en overkapt ze met een zwevend dak. De ruimte onder het dak is door De Groot & Visser afgesloten met glazen vliesgevels. Deze zijn op een geavanceerde manier verbonden zodat zij de bewegingen van het dak kunnen opvangen.

Het zwevende dak heeft een grote overstek die de gevel grotendeels beschermt tegen de zon. De overige delen zijn door ons voorzien van elektrisch bedienbare screens. Door de zonnewarmte buiten te houden wordt het energieverbruik gereduceerd en neemt het comfort van de werkomgeving toe.