Hoofdkantoor Dekker Hout

Project: Hoofdkantoor Dekker Hout
Plaats: Den Haag
Architect: Van Manen Noordwijk
Opdrachtgever: Dekker Vastgoed & Energie B.V. Den Haag
Product: Schoepenzonwering
Jaar van realisatie: 2018
Foto: Dekker Vastgoed & Energie B.V.

Aan De Werf 15 in Den Haag heeft het hoofdkantoor van Dekker Hout een facelift gehad. Het kantoor is volledig geïsoleerd en van nieuwe kozijnen voorzien. Tegen het direct invallende zonlicht heeft De Groot & Visser enorme elipsvormige aluminium zonweringslamellen in houtlook geplaatst wat het pand een eigentijdse uitstraling geeft.

Maris College Houtrust

Project: Maris College Houtrust
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Stichting VO Haaglanden
Product: ritsscreens
Jaar van realisatie: 2018

Bij het Maris College Houtrust in Den Haag zijn de oude versleten screens vervangen door 94 elektrisch bedienbare ritsscreens. Screens houden de zonnestralen al tegen vóórdat ze het raam bereiken waardoor het glas in de ramen niet opwarmt. Zo blijft de binnentemperatuur de hele dag lang heerlijk koel terwijl het binnen lekker licht blijft omdat screens niet verduisterend zijn. Doordat de screens met behulp van een rits in de geleiders zijn bevestigd zijn deze compleet windvast en hebben de leerlingen en leerkrachten geen last meer van klapperende screens. Bijkomend voordeel is dat insecten met geen mogelijkheid meer langs het scherm komen.

Zwembad Hart van Zuid

Project: Zwembad Hart van Zuid
Plaats: Rotterdam
Architect: Kraaijvanger Architects
Aannemer: Consortium Hart van Zuid
Opdrachtgever: Sportbedrijf Rotterdam
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2018

In Rotterdam is het voormalige stadsdeelkantoor Charlois getransformeerd tot zwembad. De bestaande gevel is gerenoveerd, de gevel van de nieuwbouw sluit daar qua ritme naadloos op aan. De gevel van de nieuwbouw is opgebouwd met Unidek SIPS-elementen voorzien van stucwerk buitenafwerking waarin De Groot & Visser de kozijnen heeft geïntegreerd.

Om de warmte van de zon buiten te houden zijn er elektrisch bedienbare screens geplaatst.

Bezuidenhoutseweg 30 (B30)

Project: Renovatie B30
Plaats: Den Haag
Architect: KAAN architecten / Braaksma & Roos
Aannemer: Breijer Bouw BV
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Product: Uitvalzonwering, screens
Jaar van realisatie: 2017

Het voormalige gebouw van het ministerie van Economische Zaken aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag is naar ontwerp van KAAN Architecten gerenoveerd en heringericht tot een flexibel kantoor. De Groot & Visser verving de 986 stuks kozijnen van de begane grond t/m de 3e verdieping en in het Atrium en plaatste 222 nieuwe kozijnen in de nieuwe dakopbouw.

Om de warmte buiten te houden en een aangenaam werkklimaat te creëren plaatsten we 165 uitvalschermen en 136 screens.

De Rode Olifant

Project: Renovatie De Rode Olifant
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: NSI
Product: Ritsscreens
Jaar van realisatie: 2017

De Rode Olifant werd in 1924 gebouwd en ligt op steenworp afstand van het Centraal Station en het stadscentrum Dit rood bakstenen gebouw in Amsterdamse School stijl is iconisch binnen de skyline van Den Haag. Voorheen het hoofdkantoor van Esso, dit gebouw draagt geschiedenis en allure. Tegenwoordig verhuurt Spaces er kantoorruimte aan kleinere huurders die elkaar inspireren.

In opdracht van NSI hebben we 83 elektrisch bedienbare ritsscreens geplaatst. De brons-mandarijn doeken passen perfect bij de uitstraling van dit iconische gebouw.

APM Terminal

Project: APM Terminal
Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: JP Benelux bv
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2016

Bij de APM Terminals op de Maasvlakte plaatsten we ca. 430 m2, deels nieuwe en deels hergebruikte, zonneroosters met kantelbare en vaste lamellen type Icarus. De beweegbare lamellen worden aangedreven door Lineaire elektromotoren.

LangeLand Ziekenhuis

Project: LangeLand Ziekenhuis
Plaats: Zoetermeer
Opdrachtgever: LangeLand Ziekenhuis
Product: Screens, uitvalzonwering
Jaar van realisatie: 2016

In Zoetermeer is het LangeLand Ziekenhuis voorzien van in totaal 99 nieuwe uitvalzonweringen en 143 nieuwe screens. De zonwering is elektrisch bedienbaar en aangesloten op een zon- en windautomaat waardoor patiënten en zorgpersoneel er geen omkijken naar hebben en zich kunnen concentreren op herstel en zorg.
De blauwe zonweringsdoeken geven het ziekenhuis weer een frisse uitstraling.

WoZoCo Norschoten Drostendijk

Project: Norschoten Drostendijk
Plaats: Barneveld
Opdrachtgever: Estea
Product: Uitvalzonwering, screens
Jaar van realisatie: 2015

Aan de gevel van het zorgcentrum zijn uitvalschermen en enkele screens geplaatst. Hierdoor wordt zowel de werkomgeving als het klimaat waarin de patiënten hun behandeling ondergaan een stuk veraangenaamd.

ROC

Project: ROC
Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: ROC Midden Nederland
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2013

Op de kozijnen die De Groot & Visser bij ROC Utrecht plaatste, plaatsten we 28 screens om de zonnewarmte buiten te houden en zo het concentratievermogen van de leerlingen te bevorderen.