Royal Cosun

Project: Royal Cosun
Plaats: Dinteloord
Architect: Ector Hoogstad
Aannemer: Hurks Bouw
Opdrachtgever: Coöperatie Koninklijke Cosun U.A.
Product: Binnenzonwering
Jaar van realisatie: 2015-2017

De oude huisvesting van Cosun Food Technology Centre bood onvoldoende mogelijkheden met het oog op de ambities van Cosun. Daarom is eind 2014 een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderzoek- en ontwikkelingspand en is Cosun in 2017 verhuisd van Roosendaal naar Dinteloord.  

Ector Hoogstad architecten uit Rotterdam ontwierp een glazen gebouw dat aansluit op de visie van Royal Cosun: de verbinding van natuur, techniek en wetenschap tot een proces van grote economische en maatschappelijke waarde.

Om het invallende zonlicht tegen te gaan plaatsten we 294 elektrisch bedienbare binnenzonweringen aan de gevels die De Groot & Visser plaatste.

Paviljoen Circl, ABN Amro

Project: Paviljoen Circl, ABN Amro
Plaats: Amsterdam
Architect: De Architecten Cie
Aannemer: BAM Bouw en Techniek regio Noordwest
Opdrachtgever: ABN Amro
Product: Fasolar
Jaar van realisatie: 2017

Bij Circl, de nieuwe circulaire ontmoetingsplaats op de Zuidas in Amsterdam, plaatsten we de Fasolar; een product – in nauwe samenwerking met Solfence Solar Technologies en Mii+U architecten ontwikkeld – waarmee 3x meer energie kan worden opgewekt dan bij high end zonnepanelen én tevens transparantie en uitzicht biedt. De Fasolar Façade is een innovatief systeem dat zonlicht concentreert op vacuümbuizen. Het beste van 3 werelden! Het weren van ongewenst direct zonlicht, het reguleren van diffuus zonlicht en het opwekken van energie. En dat alles in een esthetisch design!

Prologis

Project: Nieuwbouw Prologis DC
Plaats: Eindhoven
Architect: Johan de Vries Architect
Aannemer: ASK Romein
Opdrachtgever: Prologis Benelux
Product: Solar
Jaar van realisatie: 2016

In Eindhoven staat één van de meest geavanceerde dc’s van Nederland. Het distributiegebouw is van hoogstaande kwaliteit en extreem duurzaam. De luifels zijn voorzien van kristallijne PV-panelen. Oogt niet alleen esthetisch zeer fraai, maar draagt tevens bij aan de energievoorziening.

The British School

Project: The British School
Plaats: Voorschoten
Architect: Kraaijvanger
Aannemer: M.J. de Nijs
Opdrachtgever: The British School
Product: PV luifels
Jaar van realisatie: 2015

Bij The British Senior School in Voorburg plaatsten we PV luifels. Deze zorgen er niet alleen voor dat er slechts diffuus zonlicht binnenvalt, maar wekken ook nog eens energie op.

Aanbouw De Groot & Visser

Project: aanbouw De Groot & Visser
Plaats: Gorinchem
Architect: De Groot & Visser
Aannemer: De Groot & Visser
Opdrachtgever: De Groot & Visser
Product: Binnenzonwering, buitenjaloezieën
Jaar van realisatie: 2013

Voor de aanbouw van het eigen pand ontwikkelde De Groot & Visser de Hybride Façade, de perfecte balans tussen comfort en esthetiek. De Hybride Façade biedt optimaal gebruik van daglicht door toepassing van diamantglas, hogere productiviteit dankzij een gezond binnenklimaat, een aangename binnentemperatuur met een minimum aan installaties, een transparante architectuur, een energieneutraal pand. 
De Hybride Façade houdt de CO2-concentratie op het gewenste niveau met behulp van automatisch geregelde ventilatie. Bij voldoende daglicht schakelt de verlichting automatisch uit.
De geïntegreerde buitenzonwering is bijzonder effectief en laat een aangename hoeveelheid licht door.
De binnenzonwering heeft speciale geruisarme HD-motoren met een geheugen voor meerdere instellingen. De ophanging is fraai verwerkt in de vliesgevelstijlen.

Rabobank Alblasserwaard

Project: Nieuwbouw Rabobank Alblasserwaard
Plaats: Gorinchem
Architect: Ben Kraan Architecten
Aannemer: Winters Bouw en Ontwikkeling
Opdrachtgever: Rabobank
Product: Solar, screens, zonneroosters
Jaar van realisatie: 2012

De termen “duurzaam”, “innovatief” en “functioneel” kenmerken het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank Albasserwaard Noord en Oost. Het is één van de meest duurzame gebouwen van de regio, mede door toepassing van zonwering (screens en zonneroosters) en integratie van PV cellen (BIPV).

Koningsvrouwen van Landlust

Project: Renovatie Koningsvrouwen van Landlust |
Plaats: Amsterdam
Architect: Archivolt Architecten B.V.
Aannemer: Van der Leij Bouwbedrijf B.V.
Opdrachtgever: Eigen Haard
Product: Balkonette, solar
Jaar van realisatie: 2011

De kozijnen van Koningsvrouwen van Landlust zijn vervangen door het in eigen beheer ontwikkelde “koningsvrouwenprofiel”; een profiel met het uiterlijk van de oorspronkelijke stalen kozijnen maar met de vele voordelen van aluminium. Speciaal voor dit project is de Balkonette in eigen beheer ontwikkeld; een zonnerooster wat netjes tegen het ‘plafond’ van het balkon is weggewerkt en vanuit de woning elektrisch kan worden bediend. Het dak van de Koningsvrouwen van Landlust is bedekt met kristallijne zonnepanelen. De speciale verankering aan de op het dak opgelegde roosters zorgen voor een lichte en demontabele constructie.

Simonshaven

Project: Simonshaven
Plaats: Bernisse
Architect: HDK Architecten bna bni
Aannemer: Van Waning B.V.
Product: Solar
Jaar van realisatie: 2011

In de wijk Simonshaven in Bernisse zijn 30 woningen woningen gebouwd welke door De Groot & Visser zijn voorzien van (serre)puien en vliesgevels. Om in de eigen energie te kunnen voldoen is de isolerende beglazing voorzien van polykristallijne Photo-Voltaikcellen en zijn er Photo-Voltaik panelen geplaatst.