MBO Westland

Project: MBO Westland
Plaats: Naaldwijk
Architect: BDG Architecten
Aannemer: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf
Opdrachtgever: Lentiz Onderwijsgroep
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2017

In het splinternieuwe World Horti Center in Naaldwijk is MBO Westland te vinden. Het onderwijsgebouw is ontworpen door BDG Architecten. De groene gevel is een echte eye-catcher. De Groot & Visser plaatste in totaal 104 ramen in het Kawneer RT62-systeem. Tussen de kozijnen is door de aannemer een raster geplaatst waar planten en bloemen in zijn verwerkt. Niet alleen mooi om te zien, maar ze trekken ook insecten aan. Daarmee draagt het gebouw bij aan de biodiversiteit van de campus en de omgeving. Met de wisseling van de seizoenen bloeien en verkleuren de planten wat het gebouw levendig en dynamisch maakt. Om de warmte van de zon buiten te houden hebben we 27 ramen voorzien van zonwerende screens.

Maris College Houtrust

Project: Maris College Houtrust
Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Stichting VO Haaglanden
Product: ritsscreens
Jaar van realisatie: 2018

Bij het Maris College Houtrust in Den Haag zijn de oude versleten screens vervangen door 94 elektrisch bedienbare ritsscreens. Screens houden de zonnestralen al tegen vóórdat ze het raam bereiken waardoor het glas in de ramen niet opwarmt. Zo blijft de binnentemperatuur de hele dag lang heerlijk koel terwijl het binnen lekker licht blijft omdat screens niet verduisterend zijn. Doordat de screens met behulp van een rits in de geleiders zijn bevestigd zijn deze compleet windvast en hebben de leerlingen en leerkrachten geen last meer van klapperende screens. Bijkomend voordeel is dat insecten met geen mogelijkheid meer langs het scherm komen.

ROC

Project: ROC
Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: ROC Midden Nederland
Product: Screens
Jaar van realisatie: 2013

Op de kozijnen die De Groot & Visser bij ROC Utrecht plaatste, plaatsten we 28 screens om de zonnewarmte buiten te houden en zo het concentratievermogen van de leerlingen te bevorderen.

The British School

Project: The British School
Plaats: Voorschoten
Architect: Kraaijvanger
Aannemer: M.J. de Nijs
Opdrachtgever: The British School
Product: PV luifels
Jaar van realisatie: 2015

Bij The British Senior School in Voorburg plaatsten we PV luifels. Deze zorgen er niet alleen voor dat er slechts diffuus zonlicht binnenvalt, maar wekken ook nog eens energie op.

CSW Van de Perre

Project: CSW Van de Perre
Plaats: Middelburg
Architect: Rienks Architecten
Aannemer: Heijmans Bouw Zeeland
Opdrachtgever: Chr. SG Walcheren
Product: Zonneroosters
Jaar van realisatie: 2013

Voor de vliesgevel die De Groot & Visser bij de nieuwbouw van CSW Van de Perre in Middelburg plaatste, plaatsten we zonneroosters. De roosters reduceren niet alleen het direct invallende zonlicht, maar geven de school ook nog eens een architectonische uitstraling.