Hinderlijk zonlicht en rondvliegende insecten straks verleden tijd voor Maris College Houtrust Den Haag

Aan het Tjalie Robinsonduin in Den Haag staat het Maris College Houtrust, een middelbare school voor VMBO T.
Het gebouw is ruimtelijk, licht en modern echter laat de zonwering nog wel wat te wensen over.

Direct na de bouwvak zullen we de huidige versleten screens in opdracht van Stichting VO Haaglanden gaan vervangen door 94 elektrisch bedienbare ritsscreens; 36 stuks aan de langsgevel en 58 stuks aan de kopgevel.
Door de toepassing van screens worden de zonnestralen al tegengehouden voordat ze het raam bereiken. Doordat het glas in de ramen niet opwarmt, blijft de binnentemperatuur de hele dag lang heerlijk koel. En doordat screens niet verduisterend zijn blijft het binnen lekker licht.
Doordat de screens met behulp van een rits in de geleiders zijn bevestigd zijn deze compleet windvast en hebben de leerlingen en leerkrachten geen last meer van klapperende screens. Bijkomend voordeel is dat insecten met geen mogelijkheid meer langs het scherm komen.
Voor een optimale bediening wordt het huidige besturingssysteem gecontroleerd en daar waar nodig aangepast.

Met de nieuwe ritsscreens en gereviseerd besturingssysteem zijn leerkrachten en leerlingen weer jaren lang zeker van een goed werkende zonwering en zullen de prestaties verbeteren doordat er geen hinderlijk zonlicht meer binnenvalt en er geen gezoem meer klinkt van rondvliegende insecten.